Een bestuurder uit Geraardsbergen moet een jaar zijn rijbewijs inleveren voor een ongeval dat hij vorig jaar in september heeft veroorzaakt op de grens van Tollemebeek en Galmaarden. De man was op weg met een lichte vrachtwagen met open laadbak, met daarin een rek van 155 kilogram. In een bocht begaf de spanriem het, waardoor de metalen constructie op de voorruit van een wagen uit de tegenovergestelde richting belande.

De vrouwelijke bestuurster werd daarbij in gezicht geraakt, waardoor ze het bewustzijn verloor. Haar wagen reed vervolgens een honderdtal meter verderop tegen een woning. De man was daarop uitgestapt maar pleegde uiteindelijk vluchtmisdrijf. Aan de rechter verklaarde hij echter dat hij niet had opgemerkt dat de contstuctie op de rijbaan was beland.

Bovenop het rijverbod van één jaar kreeg de man een boete van 3200 euro voor de helft met uitstel opgelegd, en hij moet slagen in de vier herstelexamens. De rechter legde nog een celstraf van zes maanden voor de helft met uitstel op.