Volgend jaar start op één de nieuwe tv-reeks 'Over Water'. Die 10-delige fictiereeks wordt deels opgenomen in Zottegem. Dat gebeurt in de voormalige Villa Cantaert langs de Bruggenhoek in Zottegem.

'Over Water' speelt zich af in de haven van Antwerpen en vertelt het verhaal van een gewezen televisiester 'John Beckers', die aan de slag gaat in de haven bij de firma van zijn schoonvader. Gaandeweg leert hij het reilen en zeilen, de schoonheid, de achterpoortjes, maar zeker ook de 'code' van de haven kennen."

"Eind november zakt het productiehuis Panenka met een 35-koppige filmcrew af naar Zottegem om te filmen in de prachtige art deco villa aan Bruggenhoek", zegt schepen van citymarketing Kurt De Loor. De opnames in de villa zullen 4 dagen in beslag nemen.

De hoofdcast van 'Over Water' bestaat uit onder andere Tom Dewispelaere, Tom Van Dyck, Natali Broods, Ruth Becquaert, Kevin Janssens en Jeroen Perceval.

Eerder was Zottegem ook al het decor voor VTM-reeks rond de Bende van Jan De Lichte. Ook het Zottegems vredegerecht in de Grotenbergestraat was enige tijd terug decor voor de dertiendelige VRT-reeks 'Nieuw Texas'.