Na een geslaagde tweede editie kijkt men in Geraardsbergen op zondag 16 juni uit naar de derde Skoda Challenge.

Sportievelingen van over de hele wereld komen volgend weekend naar Geraardsbergen afgezakt. Momenteel staat de teller op 740 inschrijvingen uit 22 verschillende landen. Dit jaar wordt tijdens de Challenge wedstrijd ook het Belgisch Kampioenschap Triatlon middellange afstand georganiseerd.

De hoofdrace op zondag start in het Provinciaal De Gavers met een zwemparcours van 1,9 km. Vervolgens springen de atleten op de fiets voor een rit van 90 km. Het fietsparcours is een mix van glooiende wegen door rustig landelijk gebieden en echte Vlaamse heuvels. Het 21 km lange loopparcours brengt de atleten terug naar het stadscentrum van Geraardsbergen waar ze omringd worden door oude historische gebouwen.

Op zaterdag 15 juni worden opnieuw verschillende deelevenementen georganiseerd zoals de Challenge Woman Run, Challenge Swim en 3 uur de Muur.

De race trekt jaarlijks heel wat bekende en internationale triatleten aan. Vorig jaar won Pieter Heemeryck in eigen land voor Dylan McNeice en Evert Scheltinga. Zal hij ook dit jaar opnieuw de titel in de wacht slepen ? Bij de vrouwen is het uitkijken naar de komst van Katrien Verstuft, Eva Wutti en de winnares van de eerste editie Tine Deckers.

Meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 054/43.51.49, of www.challenge-geraardsbergen.be