KSV Geraardsbergen moest in Waarschoot een 1-0 voorsprong uit de heenmatch verdedigen.

De rood-gelen namen reeds in de beginfase het initiatief. Reeds in de eerste minuut moest thuisdoelman Kristof De Baere een schot van Joeri Danau stoppen. Op het kwartier moest Kristof De Baere ook een poging van Matthias Hinderdael stoppen. En nadat Joeri Danau een paar lokale verdedigers in de wind plaatste kon hij de bezoekers op voorsprong plaatsen: 0-1.

Op het halfuur moest Nick Van Acoleyen een schot van Lieven Cnudde stoppen. KSV kreeg nog kansen via Brecht Merckaert en Maxime Cools. Net voor de rust besloot Yaw Banow naast het Geraardsbergse doel.

Na de rust probeerde de thuisploeg te reageren via Lieven Cnudde, maar KSV-doelman Nick Van Acoleyen bleef bij de pinken. Aan de overkant moest doelman Dries Verborgt ingrijpen op een poging van Quinten Van Den Broecke. Enkele minuten later kon Jonas De Ville, op aangeven van Shanko Walraevens wel afwerken: 0-2.

Even later kon Quinten Van Den Broecke doorgaan, om de bezoekers helemaal op rozen te plaatsen: 0-3.

De bezoekers kwamen nog dichtbij een vierde treffer, maar op de corner van Joeri Danau ging de kopbal van Jonathan Waegeman nipt naast. Op het einde van de match kon kapitein Lieven Cnudde met een prachtig getrapte vrijschop de eer nog redden: 1-3.

In de volgende ronde moet KSV op bezoek bij Sleidinge, dat Zingem uitschakelde.

Waarschoot: De Baere (46' Verborgt), Die, De Muynck (24' Kerckaert), Banow, Goethals Hannes, Cnudde, Goethals Simon, Vandenhende, Gillis, De Witte, Wakam Ngompe (57' El Bodmossi).

KSV Geraardsbergen: Van Acoleyen, Waegeman, Cools, Bogaerts, Hinderdael, Delplace (50' Walraevens), Machtelinckx, Danau, Dujardin (46' De Ville), Merckaert (58' Van Den Broecke), Nissens.

Doelpunten: 21' Danau (0-1); 69' De Ville (0-2); 71' Van Den Broecke (0-3); 88' Cnudde (1-3).