Op de elfde speeldag ontving KSV Geraardsbergen de rood-gele formatie van Edeboys. Een wedstrijd waarin de Oudenbergploeg absoluut de punten moest kunnen thuishouden.
Op aangeven van Jonas De Ville kon Timmy De Vuyst al vroeg de openinstreffer scoren: 1-0.
De bezoekers reageerden via Enzo Mues, maar zijn poging verdween over het Geraardsbergse doel. Bezoekend doelman Jonas Vispoel kon nog een poging van Timmy De Vuyst stoppen, en Yannick Marchand ging over. Halverwege de eerste helft besloot bezoeker Brian De Neve luttele centimeters over de deklat, maar een paar minuutjes later kon Domien Van Mossevelde de gelijkmaker scoren: 1-1.
De vreugde van Edeboys was echter van korte duur want op aangeven van Timmy De Vuyst knalde Jonas De Ville de bal tegen de netten: 2-1.
Bij de bezoekers besloot Brian De Neve voorlangs, en thuisdoelman Nick Van Acoleyen moest ook nog een vrijschop van Thomas Bernaert stoppen.
De tweede helft begon met een schot van Lamine Bouchaala op de paal. Even later moest bezoekend doelman Jonas Vispoel ingrijpen op een poging van Joeri Danau. De thuisploeg creëerde kansen maar de pogingen van Timmy De Vuyst, Maxime Cools en de ingevallen Stijn Jacobs kenden geen succes. Doelman Jonas Vispoel moest, na een corner van Stijn Jacobs, ook nog een kopbal van Jonas De Ville stoppen. In de slotminuten kwamen de bezoekers nog dicht bij de gelijkmaker toen Nick Van Acoleyen met een prachtsave kon redden na een vrije trap van Thomas Bernaert. De Geraardsbergse doelman moest ook nog een poging van Lamine Bouchaala stoppen. In blessuretijd raakte de ingevallen Dylan Jouret ook niet meer voorbij de bezoekende doelman.
Door de nederlagen van Zulte en Bambrugge nadert KSV tot op 2 punten van leider Zulte, en tot op één puntje van Bambrugge. Zondag staat de topper Bambrugge – KSV op de kalender met een eerste of tweede plaats als inzet.
KSV Geraardsbergen: Van Acoleyen, Nissens, Marchand Yannick, Waegeman, Van Der Linden, Cools (64’ Jacobs), Machtelinckx, Hinderdael, Danau, De Ville, De Vuyst Timmy (85’ Jouret).
Edeboys: Vispoel, De Groot, De Geyter (75’ Loiodice), Van Goethem, Bouchaala, Bernaert, De Loose, Mues (62’ Mouissat), Bontinck, Van Mossevelde, De Neve.
Doelpunten: 3’ De Vuyst Timmy (1-0); 27’ Van Mossevelde Domien (1-1); 33’ De Ville Jonas (2-1).