De Stadsprijs van Geraardsbergen is met zijn 100ste editie de oudste kermiskoers van het land.Organisator Sportverbond Geraardsbergen zal op woensdag 30 augustus, in deze feesteditie, terug een sterk gestoffeerd peloton de weg opsturen.
Net als de vorige jaren zal sportbestuurder Hilaire Vanderschueren er terug een erezaak van maken om in de Oudenbergstad met Wanty-Groupe Gobert een sterk team af te vaardigen. Onder leiding van streekrenner Frederik Backaert zouden heel wat renners uit hun Tourselectie naar Geraardsbergen afzakken.
Verder circuleren ook de namen van de Columbiaanse spurtbom Fernando Gaviria, die eerder dit jaar reeds ritoverwinningen behaalde in o.m. Tirreno-Adriatico en de Giro d’ Italia. Ook o.m. Jan Baekelants (AG2R), Laurens Ten Dam (Sunweb) en Pieter Serry zouden interesse tonen om te starten in deze jubileumeditie van de Stadsprijs.
Inschrijven kan van 12 uur tot 13u30 in zaal Blue Barry (Liberale Kring) aan de Markt. Om 14 uur worden de renners de weg opgestuurd voor een wedstrijd over 165 kilometer of 15 ronden langs de Markt, Vesten, Pachterstraat, Guilleminlaan, Gaverstraat, Majoor Van Lierdelaan, Pol Antheunisstraat, Burgstraat, Verbondenenstraat, Hogeweg, Zarlardingestraat, Kastanjestraat, Elzenstraat, Oudenaardsestraat, Grotestraat, Brugstraat om terug de Markt te bereiken. De aankomst is omstreeks 17u45 voorzien op de top van de Markt.
De Stadsprijs is op zijn gezegende leeftijd nog steeds de grote publiekstrekker tijdens de kermisweek in Geraardsbergen. Vele wielerliefhebbers zullen dan ook uitkijken naar wie, op het rijk gevulde palmares, de opvolger wordt van de Estse kampioen Mihkel Raim.
Nog in het kader van de Stadsprijs is er op vrijdag 25 augustus de voorstelling van het boek “100 jaar kerremeskoers”. Op maandag 28 augustus brengen Geert Pieraert en Geert Van Den Bon de voordracht “Geraardsbergen koerst” in The Preacher.