Voor de wedstrijd tegen Zwevegem-Deerlijk kon coach Patrick Malfait geen beroep doen op Maarten Van Der Sypt, Brecht Heirman en Liévin Gaza. Cadet Pieter-Jan Goessens kreeg hierdoor een plaatsje op de bank.
De Wezen-Vrienden begonnen aan de wedstrijd met Christophe Maes, Tim Van Driessche, Philip Beeckmans, Bob Dikanda en Anaël Ahanda. De West-Vlamingen gingen van start met Niels Deprez, Dieter D’Hooge, Sam Deconinck, Pieter Van Exem en Berend Desmet.
Met o.m. twee driepunters van Tim Van Driessche en korven van Bob Dikanda en Anaël Ahanda tekenden de Wezen onmiddellijk 10 punten voorsprong op: 12-2. De bezoekers reageerden met o.m. een driepunter van Niels Deprez. Met een dunk van Anaël Ahanda, een afstandshot van Christophe Maes en de steun van Bob Dikanda kon de thuisploeg op het einde van het eerste quarter een bonus van 8 punten overhouden: 21-13.
Het tweede quarter begon met afstandshots van Louis Vanooteghen (ZD) en “Papy” Dimbala (WV). Met o.m. twee bommen van Alexander Byttebier en korven van Michiel Decorte, Sam Deconinck en Niels Deprez konden de bezoekers hun achterstand wegwerken en zelfs gaan rusten met 5 punten voorsprong: 30-35.
Niettegenstaande een driepunter van Pieter Van Exem zorgden Anaël Ahanda, “Papy” Dimbala en Christophe Maes terug voor de aansluiting: 39-40. Tim Van Driessche (WV) en Sam Deconinck (ZD) knalden driepunters binnen, maar via Anaël Ahanda, Tim Van Driessche, “Papy” Dimbala, Robin Collyns en Philip Beeckmans kwamen de Wezen terug op voorsprong. Met een driepunter op de buzzer zorgde Sam Deconinck echter terug voor een puntje verschil: 52-53.
In een gelijkopgaand vierde quarter bleef het spannend tot de laatste minuut. Niettegenstaande afstandshots van Philip Beeckmans en Tim Van Driessche (WV), en van Louis Vanooteghem en Niels Deprez (ZD) gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe: 72-72. In de allerlaatste minuut konden Anaël Ahanda, “Papy” Dimbala en Christophe Maes uiteindelijk het verschil maken: 78-72. Cadet Pieter-Jan Goessens, die in de slotseconden mocht invallen, kon van op de vrijworplijn de eindcijfers vastleggen: 80-72.
Volgende zaterdag gaat de Oudenbergploeg op bezoek bij het derde gerangschikte Zwevezele.
Wezen-Vrienden: Van Driessche (28 punten), Ahanda (16 punten), Dimbala (12 punten), Maes (10 punten), Beeckmans (5 punten), Dikanda (4 punten), Collyns Robin (2 punten), Goessens (2 punten), Collyns Sven (1 punt).
Zwevegem-Deerlijk: Deconinck (14 punten), Deprez (12 punten), D’Hooge (10 punten), Byttebier (10 punten), Van Exem (8 punten), Vanooteghem (6 punten), Desmet (6 punten), Decorte (4 punten), Denoulet (2 punten).
Andere uitslagen:
Wezen-Vrienden B – Silaba Zelzate B: 84-75
Cadetten WV – Basket Willebroek: 60-84
Miniemen WV – Blue Rocks Ronse-Kluisbergen: 56-48
Bonheiden Basketbal – Cadetten meisjes WV: 52-26
BC Lede – Pupillen WV: 81-50
Benjamins WV – Black Boys Erpe-Mere: 49-37
Wedstrijden zaterdag 1 april:
11u: United Ninove – Cadetten WV
13u: United Ninove – Pupillen WV (oefenmatch)
13u: Blue Rocks Ronse-Kluisbergen C – Benjamins WV
14u15: Microben WV – Basket Meetjesland B
16u15: Cadetten meisjes WV – Pitzemburg Mechelen
16u45: BC Asse-Ternat – Miniemen WV
20u: De Westhoek Zwevezele – Wezen-Vrienden A