De Gentenaars begonnen aan de wedstrijd met Sander De Leersnyder, Len Vande Lanotte, Maxime Aldenkamp, Nils Moortgat en Faissal Oroille. Bij de Wezen ging men van start met Christophe Maes, Philip Beeckmans, Tim Van Driessche, Maarten Van Der Sypt en Anaël Ahanda.
Met twee driepunters van Nils Moortgat en korven van Faissal Oroille kon de thuisploeg onmiddellijk 6 punten uitlopen: 10-4. Met o.m. een driepunter van Christophe Maes en punten van Anaël Ahanda kwamen de Wezen-Vrienden echter aansluiten: 16-15. Kyle Robinson bracht de Gentenaars nog even 4 punten voor, maar met een afstandshot van Philip Beeckmans en korven van Bob Dikanda, Tim Van Driessche en Maarten Van Der Sypt konden de Wezen toch nog het eerste quarter afsluiten met een kleine voorsprong: 23-25.
Het tweede quarter begon met een bom van Christophe Maes en via Tim Van Driessche en Sven Collyns kon de Oudenbergploeg een bonus van 8 punten opbouwen: 23-31. Met nog twee driepunters van Christian Muhitu en Philip Beeckmans, en korven van Tim Van Driessche, Christophe Maes, Sven Collyns en Bob Dikanda konden de Wezen zelfs gaan rusten met een voorsprong van 11 punten: 36-47.
Na de rust vocht Gent Hawks terug met afstandshots van Kyle Robinson en Sander De Leersnyder. Toch konden de stroppendragers de Wezen nooit bedreigen want Tim Van Driessche, Bob Dikanda, Christophe Maes, Philip Beeckmans en Maarten Van Der Sypt dreven het verschil op tot 13 punten: 53-66.
Met de wekelijkse dunk van Anaël Ahanda liepen de Wezen-Vrienden zelfs 16 punten uit: 53-69. Met een driepunter van Sander De Leersnyder en punten van Len Vande Lanotte en Faissal Oroille naderde de thuisploeg nog tot op 7 punten: 64-71. Anaël Ahanda, Tim Van Driessche, Arnaud Dimbala en Maarten Van Der Sypt konden echter de klus afwerken: 72-81.
Gent Hawks B: Faissal Oroille (23 punten), Nils Moortgat (13 punten), Len Vande Lanotte (10 punten), Sander De Leersnyder (8 punten), Kyle Robinson (8 punten), Rienert Torreele (6 punten), Maxime Aldenkamp (4 punten).
Wezen-Vrienden: Christophe Maes (18 punten), Maarten Van Der Sypt (12 punten), Anaël Ahanda (12 punten), Tim Van Driessche (10 punten), Bob Dikanda (9 punten), Philip Beeckmans (8 punten), Christian Muhitu (6 punten), Sven Collyns (4 punten), Arnaud Dimbala (2 punten).
B-ploeg:
Het B-team verloor met 69-51 op Gent-Oost Eagles D en blijft dus in de onderste regionen van de klassering staan. Hopelijk kunnen ze tijdens de winterstop de batterijen opladen, om nadien met volle moed te beginnen aan de tweede ronde.
Wedstrijden 7 januari 2017:
9u00: Pré-Microben WV – Scheldejeugd Temse
9u45: Zulte ID Recruitment B – Microben WV
13u30: BC Knokke-Heist – Miniemen WV
14u15: Pupillen WV – BC Eksaarde
16u15: Cadetten meisjes WV – Phantom Basket Boom B
17u00: United Ninove C – Benjamins WV
18u15: BBC Latem-De Pinte B – Wezen-Vrienden A
18u15: Wezen-Vrienden B – Haantjes Oudenaarde C
Op zondag 8 januari spelen de cadetten om 13u op BBC Deinze-Nazareth.