Zesenzestig renners gingen maandagnamiddag van start in de Grote Prijs Paul Borremans, een organisatie van het Sportkomiteit Viane. Deze keer geen Tom Boonen aan de start, maar de organisatoren kregen met o.m. ex-Belgisch kampioen Geert Omloop, de Nederlander Maarten Den Bakker, de Brit Roger Hammond en Roy Sentjens toch enkele bekende namen aan de start. Ook de streekrenners Frederik Penne, Tony Bracke en Ken Devos waren van de partij.

In de eerste van de zestien af te leggen ronden trokken Kevin Maene en Laurent Mars in de aanval. Zij behaalden een maximale voorsprong van 35 seconden. Sjef De Wilde ging in de tegenaanval en kreeg het gezelschap van een vijftal met o.m. Tony Bracke. Ook het peloton reageerde en op het einde van de tweede ronde was alles te herbeginnen. Er werd aan een serieus tempo gekoerst, en in de vierde ronde brak het peloton in twee stukken. Eenentwintig renners konden zich afzonderen van de rest. Bij de eerste groep bevonden zich o.a. Roger Hammond, Maarten Den Bakker, Geert Omloop, Kurt Van De Wouwer, Peter Wuyts, Erwin Thijs, Steven De Neef, Kevin Van Der Slagmolen, Mathieu Criquielion en Frederik Penne. De voorsprong bleef stijgen en halfkoers konden we met een voorsprong van 2'20'' toch reeds van een beslissende ontsnapping spreken.
Met nog vijf ronden te rijden was de voorsprong opgelopen tot 5'40'', en beslisten de commissarissen om de achtergebleven renners uit koers te nemen. Voor Edward Clancy en Pascal Van Renterghem lag het tempo vooraan te hoog, zodat we met 19 renners aan de finale konden beginnen. Op de hellingen van Akrenbos demarreerden Geert Omloop, Roger Hammond, Mathieu Criquielion, Thomas Degand en Petter Renang. Ze konden nog in dezelfde ronde een voorsprong van 50'' bij elkaar fietsen.
Op een dertigtal kilometer van de meet bedroeg de voorsprong zelfs 1'30''. Bij de achtervolgers waren er nog pogingen van Peter Wuyts, Steven De Neef en Kevin Van Der Slagmolen, maar zij kregen geen vrijheid van de rest. De winnaar moest dus bij de vijf vluchters gezocht worden.
In de laatste ronde waren er nog demarrages van Geert Omloop en Roger Hammond, maar zij konden hun metgezellen niet verschalken. Bij het binnenrijden van Viane plaatste Mathieu Criquielion de beslissende sprong. Met een kleine voorsprong bereikte hij als eerste de aankomstlijn. Enkele seconden later won Geert Omloop de spurt voor de tweede plaats voor Roger Hammond, Thomas Degand en Petter Renang.

Uitslag:
1. Mathieu Criquielion (Landbouwkrediet)
2. Geert Omloop op 13'"
3. Roger Hammond
4. Thomas Dgand
5. Petter Renang
6. Paul Manning op 1'10"'
7. Kevin Van Der Slagmolen
8. Maarten Van Genechten
9. Peter Wuyts
10. Stijn Ennekens
11. Erwin Thijs
12. Stefan Wijnands
13. Lars Nordhaug
14. Kurt Van De Wouwer
15. Gregory Habeaux
16. Frederik Penne
17. Maarten Den Bakker
18. Steven De Neef
19. Glenn Bak
20. Edward Clancy op 3'45''
21. Pascal Van Renterghem