Guido De Padt wordt opnieuw burgemeester van Geraardsbergen. Dat heeft hij bevestigd aan de MIG redactie. De Padt treedt opnieuw in een coalitie met CD&V. 

Open VLD behaalde 12 zetels en CD&V 9 zetels in de gemeenteraad. Wie precies welke schepenambt voor zijn of haar rekening zal nemen, wordt pas komende week bekend gemaakt. Wat wel al duidelijk is, is dat er slechts 7 schepenen zullen bevoegd zijn in Geraardsbergen. Dat maakt het aantal kansmakers nog kleiner.

Op basis van het aantal voorkeurstemmen zijn voor CD&V Fernand Van Trimpont, David Larmuseau en Veerle Mertens zo goed als zeker van een schepenambt. Bij Open VLD krijgt burgemeester Guido De Padt mogelijks het gezelschap van huidige schepenen Kristin Vangeyte en Véronique Fontaine. Caroline De Padt kan wettelijk gezien geen plaats krijgen in het stadsbestuur, omwille van de familieband met haar vader. Dus komt schepen Ann Panis in het vizier. Benieuwd of CD&V een vierde zetel opeist voor bijvoorbeeld Rudy Frederic. Zo niet kan Martine Duwyn schepen blijven. 

Wordt vervolgd...