De criminialiteit in Geraardsbergen en Lierde blijft dalen. Met 250 feiten minder in 2017, is er een daling van 11% ten opzichte van twee jaar geleden. Vooral het aantal woninginbraken, winkeldiefstallen en intrafamiliaal geweld zijn in dalende lijn. Ook het aantal stoffelijke verkeersongevallen dalen met 5% in Geraardsbergen en Lierde. De daling zet zich door voor het derde jaar op rij.

Opvallend is het stijgend aantal drugsgebruikers in het verkeer. Steeds meer mensen worden betrapt onder invloed van drugs. Het aantal is op 2 jaar tijd verdubbeld tot 37 pv's. Ook het aantal verkeersongevallen met vluchtmisdrijf is in stijgende lijn. Een teken voor het politiekorps om ook hier blijvend op in te zetten. 

Burgemeester Guido De Padt, voorzitter van het politiecollege, is tevreden met het resultaat: "Onze politie levert goed werk, ze zijn zichtbaar aanwezig in het straatbeeld en dat vertaalt zich in deze mooie cijfers." Een fiere korpschef Jurgen De Landsheer vult aan: "Onze zone heeft een positieve aantrekkingskracht binnen het politielandschap.  Innovatie en een vooruitstrevende manier van werken trekt vers bloed aan."  Het korps van Geraardsbergen/Lierde verwelkomde in 2017 maar liefst 13 nieuwe personeelsleden.

Het volledige jaarverslag van de lokale politie van Geraardsbergen-Lierde kan je hier nalezen