Er komen twee appartementsgebouwen van maximum 8 à 9 verdiepingen langs de Vooruitzichtstraat in het stadscentrum van Geraardsbergen. Daarvoor heeft de gemeenteraad het licht op groen gezet. Zo wil men de verwaarloosde en onderbenutte terreinen inzetten voor herontwikkeling. Vorig jaar weigerde het schepencollege om er een moskee te bouwen.

Groen Geraardsbergen vreest dat het stadscentrum zal leeglopen, wanneer er ook in de deelgemeenten woontorens zullen toegelaten worden. De partij wijst ook op een verschraling van het stadsleven en sociale interactie bij meer bouwlagen.

In een reactie aan MIG vertelde Geraardsbergs burgemeester Guido De Padt dat er voorlopig geen andere plannen zijn voor hoge woontorens in de stad of deelgemeenten. "Om na te gaan waar er binnen Geraardsbergen kansen en mogelijkheden liggen, hebben we een studie laten opmaken. Hoger bouwen is nodig om te gemoed te komen aan het groeiend aantal inwoners (33.000 in 2017). Het hoeft niet altijd om hoge torens te gaan, maar bijvoorbeeld om plaatselijke accenten van 4 à 5 verdiepingen en het creëren van kwaliteitsvolle stedelijke pleinen", aldus De Padt.