Meer dan 2.000 mensen verzetten zich tegen de sluiting van de materniteit in het ASZ Ziekenhuis in Geraardsbergen. Die zou er mogelijks komen door besparingen bij de overheid. PVDA Geraardsbergen zamelde de voorbije maanden de handtekeningen in tegen de aangekondigde sluiting. Ze werden dinsdagavond afgegeven op de gemeenteraad.

"We pleiten uiteraard voor het behouden van de materniteit" zegt burgemeester De Padt. "Schepen David Larmuseau en ikzelf zijn bijna wekelijks bezig met de wijze vast te stellen waarin de ziekenhuiswereld er binnen de ruime regio zal moeten uitzien. Rekeninghoudend met enkele voorwaarden die door de overheid worden aangegeven, zullen wij dit allemaal doorgeven aan de minister van volksgezondheid. Hoewel het niet makkelijk zal zijn zullen wij lokaal zoveel mogelijk doen voor het behoud van onze materniteit, zodat onze mensen zo dicht mogelijk bij een ziekenhuis terecht kunnen waar ze worden opgevangen." voegt De Padt er aan toe.

"Vandaag heb ik nog contact opgenomen met het kabinet van minister De Block waar men mij gezegd heeft dat men nog niet weet op welk moment de programmering van de ziekenhuizen zal worden uitgevaardigd."