In Geraardsbergen werd donderdag de zogenaamde 'Buurderij' voorgesteld, een project van 'Boeren & Buren'. Op die manier wil initiatiefneemster Dominique De Vuyst producenten en consumenten dichter bij elkaar brengen, door streekproducten en artisanale bereidingen van Geraardsbergen en omstreken aan te bieden. "Het concept is dat je online via www.boerenenburen.be rechtstreeks je boodschappen doet bij onze lokale landbouwers" aldus De Vuyst. "Die zetten vaak hun seizoensgebonden aanbod wekelijks online. Het concept bestond al langer in andere steden en in het buitenland, maar ik vond het meteen een ideale gelegenheid om ook mensen uit onze streek hier kennis mee te laten maken."

Er is een mooi aanbod van lekkere verse lokale producten van boerderijen uit de regio, gaande van fruit, groenten, bloem, zuivel, koffie, bier, fruitwijnen, vlees enz. "Wanneer je bestelt via 'Boeren & Buren' levert dit een eerlijke prijs op voor de lokale boer. Daarbovenop wordt de lokale keten gestimuleerd" zegt schepen voor ontwikkelingssamenwerking Fernand Van Trimpont. "Onze lokale voedselproducenten hebben het niet altijd gemakkelijk. De lokale, familiale landbouw verdient een duwtje in de rug. Door lokaal af te nemen, kunnen we de economische positie van onze eigen lokale producent verstevigen" voegt Van Trimpont er aan toe.

 

"Tot dinsdagavond kan je je keuze maken uit al deze lekkere streekproducten en die bestelling vervolgens elke donderdag van 17 tot 19 uur komen ophalen." zegt Dominique De Vuyst. Binnenkort is het de bedoeling om te verhuizen naar het 'Peperkoekenhuisje', gelegen naast de tennisbaan in de Boelarestraat in Geraardsbergen. Tot die tijd wordt het afhaalpunt georganiseerd in school 'De Mozaïek' dat iets hogerop in de straat gelegen is. Het is ook de bedoeling om nog meer producenten te laten participeren aan de 'Buurderij'.