fbpx

Opening Straatbeeld

Categorie
tentoonstelling
Datum
za 10 nov 2018 14:00 - 16:00
Locatie
Markt,Geraardsbergen
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar aanleiding van 950 jaar stadskeure stelt de Stad Geraardsbergen haar unieke kunstpatrimonium tentoon. 125 werken, die een periode van 1450 tot 1950 bestrijken, worden uit hun verborgenheid gehaald en in de publieke ruimte gedrapeerd. Prints van de werken zullen hangen op muren van private woningen en publieke panden, kriskras door Geraardsbergen en haar deelgemeenten. Twee maanden lang, van 7 oktober t.e.m. 25 november, zal het kunstpatrimonium dus het straatbeeld kleuren.

De historische kunstwerken komen plots in een geheel nieuwe, actuele context terecht. Zo vertellen ze niet alleen meer de (kunst)geschiedenis van de stad, maar worden ze ook een commentaar op de stad vandaag. Daarenboven wordt klassieke ‘museumkunst’ plots street art, toegankelijk voor iedereen. De plaatselijke bewoner zal vertrouwde plekjes plots anders zien; de toerist ontdekt de stad van de Muur langs 125 muren.

Elk weekend zijn er geleide wandelingen door de curatoren en stadsgidsen. Maar bezoekers kunnen er ook individueel op uit trekken: zo is er op de toeristische dienst een infobrochure met plattegrond beschikbaar en wordt op 7 oktober ook een digitaal platform met wandel- en fietsroutes en een zoekwedstrijd gelanceerd.

Curatoren: Arne De Winde, Lieven Van Speybroeck & Eva Vermeiren

Opening (voor het grote publiek): zondag 7 oktober, met gratis rondleidingen door de curatoren om 14u (start: Markt)

Rondleidingen (van 7/10 t.e.m. 11/11), voor max. 25 pers.: elke zaterdag en zondag, en op 1 en 2 november, 14u. Verplichte inschrijving via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. www.visitgeraardsbergen.be

 
 

Alle datums

  • Van zo 7 okt 2018 14:00 tot zo 11 nov 2018 16:00
    zaterdag & zondag

Powered by iCagenda

Meer streeknieuws

Brandweer rukt uit voor brandweer

Brandweer rukt uit voor brandweer

Edingseweg in Viane tijdelijk afgesloten.
14 Zottegemse bedrijven liepen tegen de lamp

14 Zottegemse bedrijven liepen tegen de lamp

Ondanks aangekondigde controles.
Leegstand wordt steeds groter

Leegstand wordt steeds groter

Verdrievoudiging in Ninove.
Dodelijk verkeersongeval in Ninove

Dodelijk verkeersongeval in Ninove

Het slachtoffer was op slag dood. 
Nieuw thema voor Carnaval Ninove

Nieuw thema voor Carnaval Ninove

Volgend jaar zal Carnaval Ninove in een nieuw thema staan.

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de streek. Je kan ons beluisteren via 104.9 fm in Geraardsbergen-Lierde, via 106.2 fm in Ninove en via 105.2 fm in Zottegem of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be