fbpx

Brandpreventie & wat te doen bij brand

Categorie
info- of gespreksmoment
Datum
wo 24 okt 2018 19:30 - 21:30
Locatie
Dienstencentrum Egmont,Deinsbekestraat 23, 9620 Zottegem
Telefoon
09 364 64 95
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vier keer per jaar organiseert de dienst Wonen van de stad Zottegem een infoavond over diverse aspecten van Wonen. ‘We engageren ons om de burgers zo goed mogelijk te informeren over alle woongerelateerde thema’s’, legt schepen van huisvesting Kurt De Loor uit. ‘Uiteenlopende onderwerpen zoals woonpremies, diefstalpreventie, energiezuinig wonen, alternatieve woonvormen voor ouderen, … kwamen al aan bod. Dit najaar pakken we opnieuw uit met 2 boeiende avonden:

Op dinsdag 13 november 2018 kan u om 19u30 terecht in het Lokaal Dienstencentrum Egmont voor een infosessie rond gezond binnenmilieu. In het kader van de actieweek ‘Gezond binnen’ houden we alle aspecten van een gezond binnenmilieu tegen het licht, waarbij we vooral inzetten op vocht, een vaak voorkomend probleem in woningen en een sluipend gif’.

Maar eerst hebben we op woensdag 24 oktober 2018 om 19u30, eveneens in het Lokaal Dienstencentrum Egmont een infoavond rond brandpreventie en wat te doen bij brand. In samenwerking met brandweer Zottegem, geven we de aanwezigen heel wat tips die ze onmiddellijk kunnen toepassen om hun woning brandveiliger te maken. Het overkomt u toch? Dan presenteren we een overzicht met praktische voorbeelden van wat u kan doen in dat geval. ‘De aanwezigen krijgen die avond ook een rookmelder mee naar huis, die werd aangekocht door de stad bij de brandweer en waarmee we de stichting brandwonden steunen’, aldus nog De Loor.

‘Als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid in onze stad. Net als afgelopen week, zien we nog te vaak in onze stad hoe verwoestend een brand kan zijn. We zijn dan ook blij met dit initiatief om mensen hierover te informeren’, voegt Jenne De Potter toe. Beide infoavonden zijn gratis toegankelijk, maar inschrijven is wenselijk en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 09 364 64 95.

 
 

Alle datums

  • wo 24 okt 2018 19:30 - 21:30
  • di 13 nov 2018 19:30

Powered by iCagenda

Meer streeknieuws

Nieuwe spoorwegbrug werd geplaatst

Nieuwe spoorwegbrug werd geplaatst

Grote werken in Zottegem!
Stad verkoopt deel van patrimonium

Stad verkoopt deel van patrimonium

Uitverkoop bij de stad Geraardsbergen.
NMBS loketten minder lang open

NMBS loketten minder lang open

Wijzigingen vanaf augustus!
Grote verkeershinder door Challenge

Grote verkeershinder door Challenge

Zondag wordt een sportieve dag in Geraardsbergen!
Zware woningbrand in Zottegem

Zware woningbrand in Zottegem

Vrijdagvoormiddag brak er brand uit in een woning in Zottegem
Zaterdag geen treinverkeer in Zottegem

Zaterdag geen treinverkeer in Zottegem

In Zottegem wordt de nieuwe doorgang onder de spoorwegbrug geschoven

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de streek. Je kan ons beluisteren via 104.9 fm in Geraardsbergen-Lierde, via 106.2 fm in Ninove en via 105.2 fm in Zottegem of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be