De Wezen-Vrienden moesten de moeilijke verplaatsing naar leider Spie Izegem maken.
Het team van Patrick Malfait begon aan de wedstrijd met Christophe Maes, Tim Van Driessche, Maarten Van Der Sypt, Arnaud Dimbala en Anaël Ahanda. De thuisploeg ging van start met Gordenier, Petraroli, Franchoom, B. Duyck en Surmont.
Via Anaël Ahanda en Christophe Maes namen de Wezen onmiddellijk een 0-4 voorsprong. Izegem klampte aan met een driepunter van Surmont. Met o.m. een afstandshot van Tim Van Driessche en punten van Maarten Van Der Sypt konden de bezoekers uitlopen tot 7-11. In een razendsnelle eerste quarter gaven beide teams echter geen duimbreed toe. Franchoom, Gordenier, B. Duyck en Petraroli knalden voor de thuisploeg driepunters binnen, maar Tim Van Driessche reageerde ook met nog twee bommen. Uiteindelijk werd het eerste quarter afgesloten met een monsterscore: 29-28.
In het begin van het tweede quarter zorgden Anaël Ahanda, Maarten Van Der Sypt en “Papy” Dimbala terug voor een bezoekende voorsprong: 29-34. De leiders reageerden met o.a. een driepunter van Gordenier en korven van S. en B.  Duyck en Dauti: 40-36. Toon Tordeur en Anaël Ahanda brachten echter de score terug in evenwicht. Met o.m. afstandshots van Surmont en S. Duyck konden de West-Vlamingen toch gaan rusten met een bonus van 8 punten: 50-42.
Niettegenstaande driepunters van “Papy” en Tim Van Driessche kon Izegem in de eerste minuten van het derde quarter zijn voorsprong handhaven: 58-50. Toch slaagden de Wezen er in om met een bom van Tim Van Driessche en punten van Maarten Van Der Sypt en Christophe Maes terug aan te sluiten: 58-57. Halverwege het derde quarter sloeg het noodlot toe voor de Wezen. Maarten Van Der Sypt liep bij een contact een diepe snijwonde op boven de wenkbrauw en moest noodgedwongen naar spoed om verzorgd te worden. Met een driepunter van Gordenier liep de thuisploeg terug verder uit: 61-57. Waar men dacht dat de Wezen zouden aangeslagen zijn door het verlies van Maarten Van Der Sypt sloegen ze echter via Anaël Ahanda, Tim Van Driessche, Bob Dikanda en Arnaud Dimbala toe om een bonus van 6 punten op te bouwen: 61-67.
Met o.m. afstandshots van Tim Van Driessche en Toon Tordeur werd de voorsprong zelfs opgedreven tot 12 punten: 63-75. En niettegenstaande een driepunter van Gordenier hielden de Wezen-Vrienden stand met punten van Tim Van Driessche, Bob Dikanda, Toon Tordeur en Anaël Ahanda: 70-83. De buit was echter nog niet binnen, want met een afstandshot van Surmont en korven van Franchoom, S. Duyck en Petraroli naderde de thuisploeg tot op 4 punten: 83-87. De bezoekers herpakten zich en konden in de slotminuut via Christophe Maes, Bob Dikanda en “Papy” Dimbala een veilige marge opbouwen: 83-91. De driepunters van thuisspelers Franchoom en B. Duyck kwamen te laat om het tij nog te doen keren. Einduitslag: 89-92.
Volgende zaterdag moeten de Wezen-Vrienden de punten zeker kunnen thuishouden in de derby tegen Black Boys Erpe-Mere. Bij winst kunnen ze terug een paar plaatsen stijgen in de top van de klassering.
Spie Izegem: Surmont (21 punten), Franchoom (20 punten), Gordenier (14 punten), B. Duyck (10 punten), Petraroli (9 punten), Dauti (8 punten), S. Duyck (7 punten).
Wezen-Vrienden: Van Driessche (33 punten), Dimbala (13 punten), Ahanda (12 punten), Tordeur (10 punten), Van Der Sypt (10 punten), Maes (7 punten), Dikanda (7 punten).
Andere uitslagen:
Gent-Oost Eagles – Wezen-Vrienden B 78-64
BC Asse-Ternat – Juniores WV 95-63
Cadetten meisjes WV – BBC Houtem 27-88
Jong Basket Wevelgem – Cadetten WV A 70-66
Crelan Okapi Aalstar B – Cadetten WV B 70-42
Basket Meetjesland – Pupillen WV B 57-43
Benjamins WV – Duopaint Osiris Aalst B 69-40
Wedstrijdprogramma van zaterdag 28 oktober:
10u45: Cadetten WV A – Racing Brugge
12u45: Juniores WV – Stella Artois Leuven Bears B
14u30: Microben WV – United Ninove
16u15: Benjamins WV – United Ninove
18u15: Wezen-Vrienden B – The Tower Aalst
20u30: Wezen-Vrienden A – Black Boys Erpe-Mere