Vrijdagnamiddag, om 17 uur, stuurde koersdirecteur Jonny Lampens 75 renners de weg op om een opvolger te vinden voor de Bermudaan Sidney Dominique Mayho.
De renners moesten 17 ronden van 6,2 kilometer afleggen of een totale afstand van 106,7 kilometer.
In de eerste ronden waren o.m. Yorick Slagmulders, Yarne Van Gijsegem, Glenn Rotty, Glen Van Herck en Michael Ford heel bedrijvig in de voorposten van het deelnemersveld. Grote verschillen werden er echter niet genoteerd.
In de vierde ronde vormde er zich uiteindelijk een kopgroep van 22 renners. Zij behaalden een voorsprong van 25”, maar werden een tweetal ronden verder terug ingerekend door een langgerekt peloton. Met nog tien ronden voor de boeg trok streekrenner David Motte in de aanval, maar ook hij kreeg geen vrijgeleide. Ook zijn ploegmaat Jelle De Ville waagde nog zijn kans, maar ook zonder succes.
Met nog 7 ronden voor de boeg raakten Niels Vandyck, Quincy Vens, Lennert Teugels, Gerben Peersman, Fabio Sinoy, Tanner Ward, Angelo De Ketele, Glen Van Herck, en streekrenners Joachim Duffeleer en Kenn Simon weg uit de greep van het peloton. Ze behaalden al vlug een bonus van 25” op vijf achtervolgers en 1’30” op de groep. Met nog 5 ronden te gaan kwamen ook Kevin Van Impe, Bavo Haemels, James Wilkinson, Jovany Van Oudenhove en Bart Van Damme vooraan aansluiten. Een ronde later reden nog 6 renners het gat toe naar de kopgroep, zodat men met 21 vluchters aan de finale kon beginnen.
Op 3 ronden van het einde probeerden Niels Vandyck, Fabio Sinoy, Indy Van Damme, Tanner Ward en de zeer bedrijvige Glen Van Herck de beslissing te forceren. Kenn Simon, David Motte, Quincy Vens en Lennert Teugels kwamen vooraan aansluiten, en ook Joachim Duffeleer en Bavo Haemels kwamen hun wagonnetje nog aanpikken.

In de spurt toonde Opwijkenaar Lennert Teugels zich afgetekend de snelste. Streekrenner Joachim Duffeleer finishte als tweede, voor Fabio Sinoy en Niels Vandyck.
Voor Lennert Teugels was het zijn tweede overwinning van het seizoen.
Uitslag: 1. Lennert Teugels (106,7 km in 2u 22’ 30” / gem. 43,72 km/h); 2. Joachim Duffeleer; 3. Fabio Sinoy; 4. Niels Vandyck; 5. David Motte; 6. Glen Van Herck; 7. Kenn Simon; 8. Bavo Haemels; 9. Indy Van Damme op 8”; 10. Tanner Ward (USA); 11. Quincy Vens; 12. Glenn Rotty op 37”; 13. Bart Van Damme; 14. Niels Lievens op 1’; 15. Jovany Van Oudenhove; 16. Davy Van Damme; 17. Kevin Lava; 18. Angelo De Ketele; 19. Kevin Van Impe; 20. James Wilkinson (GBr); 21. David Desmecht op 2’10”; 22. Kevin Walders; 23. Tom Timmermans; 24. Yorick Slagmulders op 3’20”; 25. Jelle De Ville; 26. Brent Van Duren; 27. Liam Walsh (GBr); 28. Michael Ford (GBr); 29. Steve Maginet op 3’29”; 30. Yarne Van Gijsegem op 3’40”.