Op de laatste speeldag van de competitie kreeg KSV Geraardsbergen het bezoek van Zottegem, de kampioen van de reeks.
Voor thuisspeler en kapitein Kristof Vanslembrouck was het tevens zijn laatste officiële voetbalwedstrijd.
Van in de beginfase van de wedstrijd was het al duidelijk dat de kampioenen niet naar Geraardsbergen afgereisd waren om cadeautjes uit te delen. Na amper vijf minuten knikte Timi De Smet, na een corner van Lukas Pareyn, de bal tegen de touwen: 0-1.
Een kwartiertje later kon Lukas Pareyn de score opdrijven naar 0-2.
En op het halfuur knalde Lukas Pareyn, van op afstand, de 0-3 tegen de netten.
Een minuutje later moest thuisdoelman Michel Wittenberg ingrijpen op een kopbal van Jorn Houck. Even later lukte de ingevallen Simon Ronse, via een hoekschop de 0-4.
Net voor de rust kon Yannick Marchand een doelpoging van Lukas Pareyn onschadelijk maken, en Michel Wittenberg moest ook nog plat op een schot van Timi De Smet.
Na de rust kregen we een totaal ander spelbeeld. Nam de kampioenenploeg wat gas terug ? Of waren de Geraardsbergenaars gedrevener uit de kleedkamer gekomen ? Bezoekend doelman Clint Eggermont moest redden op een schot van Brecht Merckaert. En op aangeven van Jorg Nissens besloot kapitein Kristof Vanslembrouck naast.
Met nog een kwartier te spelen keek bezoeker Timi De Smet op naar een tweede gele kaart en moest Zottegem met tien verder. Enkele tellen later werd KSV beloond met een own-goal van Brecht Spranghers: 1-4.
Aan de overkant ging een schot van Simon Ronse naast. In de eindfase van de wedstrijd kon Clint Eggermont redden op een vrije trap van Bjorn Broodcoorens, en Maxime Cools besloot in de rebound naast. De Zottegemse doelman moest ook nog ingrijpen op doelpogingen van Jorg Nissens en Bjorn Broodcoorens.
Noteer nu alvast zaterdag 29 april ij je agenda. Om 16 uur wordt er een afscheidsmatch gespeeld voor de afscheidnemende kapitein Kristof Vanslembrouck. Nadien is er in de kantine van de Molendreef nog een dansavond met Heart & Soul.
KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Vanslembrouck (83’ Waegeman), De Vuyst Tommy, Marchand Yannick, Hinderdael, Machtelinckx, Cools, Merckaert, Noël-Dero (79’ Letouche), Nissens, Van Der Linden (46’ Broodcoorens).
KSV Zottegem: Eggermont, Gheerolfs (62’ El Ghouch), Spranghers, Denolf, Ben Ahmed (17’ Ronse), Hellebaut (62’ Porrez), Pareyn, Van Der Meulen, De Smet, Moreels, Houck.
Doelpunten: 5’ De Smet (0-1); 19’ en 30’ Pareyn (0-2 en 0-3); 32’ Ronse (0-4); 76’ Spranghers (own-goal 1-4).
Rode kaart: 74’ De Smet (2x geel).