De derby tussen KSV Geraardsbergen en Osta Meerbeke is een wedstrijd geworden waar weinig over te vertellen valt.
De rood-gelen creëerden in de aanvangsfase enkele kansjes. Op aangeven van Kristof Vanslembrouck kopte Timmy De Vuyst het leder naast. Even later moest Osta-doelman Jeroen Verpaelst een schot stoppen van Brecht Merckaert, en er verdween ook nog een vrijschop van Timmy De Vuyst net over de deklat. Aan de overkant besloot Jens Van De Maele naast. Op een vrije trap van Pieter Van Der Linden tikte Brecht Merckaert uiteindelijk de bal binnen: 1-0.
Net voor de rust mocht Pieter Van Der Linden een nieuwe vrijschop trappen, maar deze keer kon Jeroen Verpaelst redden op de poging van Jorg Nissens.
In de tweede helft konden de bezoekers ook geen kansen afdwingen, en ook van de Geraardsbergse kant viel niet veel te noteren. Op voorzet van Timmy De Vuyst ging een poging van Brecht Merckaert naast. Op aangeven van Brecht Merckaert kon Pieter Van Der Linden nog aanleggen, maar zijn schot werd afgeblokt door Bram Van Londersele.
Dankzij deze nipte overwinning blijft de Oudenbergploeg nog in de running voor een eindrondeticket.
KSV Geraardsbergen: Wittenberg, Waegeman, Vanslembrouck, De Vuyst Tommy, Marchand Jens (83’ De Bolle), Machtelinckx, De Vuyst Timmy, Cools (89’ Hubau), Merckaert (75’ Letouche), Nissens, Van Der Linden.
Osta Meerbeke: Verpaelst, Du Mongh, Somers, Du Seuil, Van De Maele, Leirens (53’ Sarr), Delahaye (16’ De Nutte, 79’ Lettens), De Vidts, Schiettecatte, Van Den Houte, Van Londersele.
Doelpunt: 28’ Brecht Merckaert (1-0).