In de kwartfinale van de Beker van Oost-Vlaanderen kregen de Wezen-Vrienden met de verplaatsing naar Latem-De Pinte, de leider in tweede landelijke, een zware opdracht voorgeschoteld.
De thuisploeg ging van start met Mathias en Michiel Vertriest, Sander Gesquiere, Landon Unruh en Maxim Broeckaert. Bij de Wezen-Vrienden koos coach Patrick Malfait voor Christophe Maes, Philip Beeckmans, Tim Van Driessche, Anaël Ahanda en Liévin Gaza.
Met een driepunter van Tim Van Driessche en punten van Anaël Ahanda en Liévin Gaza nam de Oudenbergploeg een sterke start: 2-9. Niettegenstaande een afstandshot van Michiel Vertriest, slaagden de Wezen erin om met bommen van Christophe Maes, Tim Van Driessche en Philip Beeckmans een kloof te slaan van 10 punten: 9-19. Met een driepunter van Quinten Brown en korven van Matthias Broeckaert en Michiel Vertriest kon de thuisploeg net voor het einde van het eerste quarter de schade nog beperken: 16-19.
Met nog twee driepunters van Tim Van Driessche en punten van Bob Dikanda, Anaël Ahanda en Christian Muhitu bouwden de Wezen terug een bonus op: 27-33. Via Tim Audenaert, Michiel Vertriest en Maxim Broeckaert kon Latem-De Pinte net voor de rust nog gelijkstellen: 33-33.
In het derde quarter brachten Liévin Gaza en Anaël Ahanda de bezoekers terug op voorsprong, en met o.m. een driepunter van Christophe Maes en korven van Anaël Ahanda en Philip Beeckmans konden de Wezen tot op twee minuten van het einde van het derde quarter gelijke tred houden: 44-44. Met o.m. afstandshots van Quinten Brown en Landon Unruh kon de thuisploeg uiteindelijk een kloof slaan: 57-47.
De thuisploeg ging in het vierde quarter door op zijn elan, en de Wezen konden geen vuist meer maken. Met o.a. driepunters van Landon Unruh en Mathias Vertriest werd het nog een zwaar verdict voor de Wezen. Eindstand: 79-57.
De Wezen-Vrienden kunnen zich nu terug focussen op de competitie, en met de komst van Bavi Gent moet men terug kunnen aanspraak maken op een overwinning.
BBC Latem-De Pinte B: Vertriest Michiel (15 punten), Unruh (14 punten), Audenaert (10 punten), Brown (9 punten), De Wulf (6 punten), Gesquiere (6 punten), Broeckaert Matthias (6 punten), Broeckaert Maxim (6 punten), Vertriest Mathias (5 punten), Cleymans (2 punten).
Wezen-Vrienden: Van Driessche (18 punten), Ahanda (14 punten), Maes (9 punten), Gaza (8 punten), Beeckmans (4 punten), Dikanda (2 punten), Muhitu (2 punten).
Andere uitslagen:
Duffel BBC – Cadetten WV 64-83
Cadetten meisjes WV – Merchtem Eagles 30-49
BBC Zele – Miniemen WV 69-34
Pupillen WV – BBC Erembodegem 56-57
United Ninove C – Benjamins WV 26-82
Wedstrijdprogramma 11 februari:
9u: Pré-Microben WV – Silaba Zelzate
10u45: Cadetten WV – Basics Melsele
11u30: BBC Deinze-Nazareth D – Benjamins WV
11u30: BBC Deinze-Nazareth B – Microben WV
12u45: Miniemen WV – KBBC Oostkamp
15u: Kangoeroes Basket Willebroek B – Cadetten meisjes WV
16u15: Pupillen WV – BBC Hansbeke
18u15: Wezen-Vrienden B – Feniks Futuria Gent B
20u30: Wezen-Vrienden A – Bavi Gent
Wafelenbak:
Op zaterdag 11 februari organiseert KBBC Wezen-Vrienden zijn jaarlijkse wafelenbak. Deze zal doorlopend doorgaan vanaf 9 uur in Sporthal De Kriebel.
Op het menu, lekkere zelfbereide wafels met naar keuze slagroom of suiker aan de prijs van:
1,50 € per wafel, 5€ voor 4 wafels, en 10€ voor 10 wafels.
Je kan tevens je bestelling op voorhand doorgeven. Hiervoor volstaat het om je bestelling te deponeren in de brievenbus die je vindt in de inkomhal van De Kriebel, of je kan ze ook doorsturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.