Voor de bekermatch op Baasrode kon coach Patrick Malfait geen beroep doen op Maarten Van Der Sypt, Bob Dikanda en Liévin Gaza.
De thuisploeg, die een voorgift van 5 punten kreeg, ging van start met Frederic Adriaenssens, Ben Becque, Jonas Windey, Adriaan De Bleser en Matthias Vereecken. De Wezen-Vrienden begonnen aan de wedstrijd met Christophe Maes, Christian Muhitu, Philip Beeckmans, Tim Van Driessche en Anaël Ahanda.
Met o.m. een driepunter van Tim Van Driessche en punten van Christophe Maes kwamen de Wezen al snel op gelijke hoogte: 7-7. Anaël Ahanda en Tim Van Driessche brachten de bezoekers op voorsprong, maar Ben Becque bracht met een afstandshot de stand terug in evenwicht: 14-14. Uiteindelijk konden Christophe Maes, Christian Muhitu en Anaël Ahanda op het einde van het eerste quarter nog voor een bonus zorgen: 19-22.
Christophe Maes en Tim Van Driessche konden in het begin van het tweede quarter de voorsprong verder uitdiepen, maar Michiel Tieleman bracht de Panters terug tot op 2 punten: 24-26. Niettegenstaande bommen van Christian Muhitu en “Papy” Dimbala nam de thuisploeg het heft terug in handen. Met o.m. driepunters van Michiel Tieleman en Bram Daneels behaalden ze bij de rust een voorsprong van 6 punten: 39-33.
Christian Muhitu en Anaël Ahanda zorgden na de rust voor de aansluiting: 41-40. Met korven van Jonas Windey en Jeroen Baert kon Baasrode echter terug een voorsprong van 5 punten opbouwen: 45-40. De Wezen reageerden met een dunk van Anaël Ahanda en punten van Tim Van Driessche, Christian Muhitu en Sven Collyns: 45-49. Met o.a. een afstandshot van Jeroen Baert en punten van Adriaan De Bleser en Bram Daneels nam de thuisploeg echter terug het commando over: 53-49. De Panters konden hun voorsprong behouden tot op het einde van het derde quarter: 58-54.
Via Bram Daneels en Michiel Tieleman kon de thuisploeg oorspronkelijk de voorsprong nog vergroten, maar met een driepunter van Tim Van Driessche naderden de Wezen tot op 2 punten: 63-61. En toen toonden de Wezen een staaltje van teamspirit. De alleen doorgebroken Christian Muhitu wachtte op ploegmaat Anaël Ahanda om hem met een dunk de score in evenwicht te laten brengen: 63-63. “Papy” Dimbala, Christophe Maes en Anaël Ahanda brachten de Wezen op voorsprong: 63-69. Bij de thuisploeg begon de motor te sputteren en met bommen van Christophe Maes, Philip Beeckmans en Tim Van Driessche werkten de Wezen-Vrienden de klus af: 67-81. Christophe Maes en Christian Muhitu zorgden nog voor een kloof van 17 punten, maar thuisspeler Bram Daneels kon uiteindelijk de eindscore vastleggen: 69-84.
Met deze overwinning plaatsen de Wezen-Vrienden zich voor de 1/8ste finale van de Beker van Oost-Vlaanderen. Intussen staat de teller van opeenvolgende ongeslagen wedstrijden reeds op vijf. Benieuwd of de Wezen daar volgende zaterdag, met de komst van Basketteam Kortrijk, een vervolg kunnen aanbreien ?
Panters Baasrode B: Tieleman (14 punten), Daneels (11 punten), Vereecken (10 punten), Becque (7 punten), Baert Jeroen (7 punten), Van Hoyweghen (6 punten), Windey (4 punten), De Bleser (3 punten), Adriaenssens (2 punten).
Wezen-Vrienden: Ahanda (28 punten), Van Driessche (19 punten), Maes (15 punten), Muhitu (11 punten), Dimbala (7 punten), Beeckmans (3 punten), Collyns Sven (1 punt).
Wedstrijden zaterdag 12 november:
9u00: Pré-Microben WV – BC Lede
10u45: Cadetten WV – Sint Niklase Condors
11u00: Basket Willebroek B – Cadetten meisjes WV
12u45: Miniemen WV – Basketteam Holstra Wevelgem
16u15: Pupillen WV – Sgolba Aalter B
18u15: Wezen-Vrienden B – United Ninove
20u30: Wezen-Vrienden A – Basketteam Kortrijk
En op zondag 13/11 spelen de benjamins nog op Crelan Okapi Aalstar C.