De laatste weken blijft geen straat gespaard van alle verkiezingsaffiches. En, gelukkig voor alle partijen, werden deze gespaard van vandalisme. Alhoewel...

Emma Van der Maelen, SP.a- kandidate in Geraardsbergen, maakte de afgelopen weken wel iets heel uitzonderlijk mee. Telkens bij het beplakken van haar verkiezingsbord, op de wijde van haar buurman-boer, bleken de affiches afgerukt te worden. Merkwaardig, want er stond ook een eerder geplaatst bord van Van der Maelen, VLD en CD&V, die onaangeroerd bleven.

"Keer op keer werd de affiche afgerukt van het bord. Tot drie maal toe moesten we het herplakken terwijl het eerste SP.a-bord en de borden van andere partijen onaangeroerd bleven. Een derde SP.a-bord aan de overkant van de straat en makkelijker bereikbaar, bleef ook onaangeroerd.", aldus Emma.

Na de tweede plakbeurt besloot Emma samen met haar ploeg het bord nauwlettend in de gaten te houden. "Toen de affiche voor de derde maal geplakt was, stelden ze vast dat de koeien samentroepten rond het bord en geen interesse toonden voor de andere borden. Toen men een uurtje later terugkwam bleek de affiche opnieuw afgerukt te zijn, terwijl de andere borden onaangeroerd bleven."

Reden van het gebeuren bleek de plakpap te zijn. Op aanraden van ervaren militanten had m'n, in functie van extra kleefkracht, suiker aan de plakpap toegevoegd. Blijkbaar iets waar koeientongen verslaafd aan zijn!