Het stadsbestuur van Geraardsbergen wil deze legislatuur volop investeren in participatie. Naast Viane telt Geraardsbergen een raad in Grimminge, Zarlardinge, Den Achterhoek (Buizemontstaat en aanpalende straten), Moerbeke-Atembeke, Ophasselt en Waarbeke.

Elke dorpsraad bestaat uit een groep bewoners die op een regelmatige basis samenkomen en fungeert als een structureel aanspreekpunt voor het stadsbestuur. Het stadsbestuur heeft hiervoor ook één ambtenaar aangeduid om als aanspreekpunt te dienen en op alle vergaderingen van de dorpsraad aanwezig te zijn. Frequent wordt ook het advies gevraagd aan de dorpsraad over zaken die betrekking hebben op hun (deel)gemeente.

"Geen enkele dorpsraad is hetzelfde of heeft dezelfde prioriteiten, de ene zet volop in op verkeersveiligheid, de andere wil dan vooral activiteiten organiseren. Dit maakt elke dorpsraad ook uniek", zegt participatieambtenaar Steff De Vos.

"Eigenlijk zouden we graag een raad hebben in elke deelgemeente omdat wij het contact met de deelgemeenten willen blijven versterken", droomt burgemeester De Padt. Wie in zijn deelgemeente een dorpsraad wil oprichten, kan terecht op het nummer 054/ 43 44 84 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..