Dat draait vooral rond veiligheid, de vrijwaring van het Nederlands in de stad, het creëren van verbondenheid en een verantwoord burgerschap, een degelijk integratiebeleid en een efficiënt bestuur. De partij maakte van de gelegenheid gebruik om haar kandidaten voor te stellen:Filip D’Hose (42) is lijsttrekker en werkzaam als taalleerkracht in het kunstonderwijs. Hij is lid van het Davidsfonds, de Marnixring en is al jaren actief bij de Vlaamse Volksbeweging. Het vrijwaren van het Vlaamse karakter van Geraardsbergen is voor hem een belangrijk speerpunt.

Caroline Tondeleir (45), tweede op de lijst, werkt als financieel analist voor een informaticabedrijf en wil zich vooral inzetten op verkeersveiligheid.Johan Piron (61) is senaatsmedewerker. In een vorig leven was hij professor arbeidsrecht in Zuid-Afrika alsook ministerieel adviseur. Vanuit zijn toenmalige ervaringen, wil ook hij van veiligheid een topprioriteit maken in Geraardsbergen. Hij staat derde op de lijst.

N-VA voorzitter Steven De Boe (42) staat vierde. Hij is als industrieel ingenieur werkzaam in de bouwsector. Hij was in het verleden initiatiefnemer van talloze acties en nam 6 jaar geleden het voortouw bij de uitbouw van de N-VA in Geraardsbergen.Glenn Bogaert is met zijn 22 lentes de jongste van de groep. Hij volgt een lerarenopleiding in Gent. Sinds hij in 2009 actief werd bij N-VA, heeft hij inmiddels ook de jongerenpartij van N-VA in Geraardsbergen leven in geblazen. Hij volgde vooral de openbare werken in zijn gemeente Overboelare met een kritisch oog en is daarnaast overtuigd ecologist.

Myrèse Sauvage (46) is gehuwd met Johan Piron.  Ze werkt als ambtenaar bij de FOD Financiën in Ronse. Daarnaast studeert ze psychologie aan de  open universiteit. Sauvage waardeert vooral de eerlijke en consequente partijlijn.Elmire Borremans (48) is leerkracht en zus van voormalig N-VA'er Julien Borremans. Ze vindt vooral veiligheid belangrijk. Daarnaast moeten ook burgers de kans krijgen om hun licht over belangrijke kwesties te laten schijnen.

Ilse Roggeman (47) is opvoedster en actief bij ondermeer de heemkundige kring Gerardimontium. Ze heeft vooral oog voor sociale problemen en wil ook op vlak van cultuur een zinvolle bijdrage leveren. Ook natuurbehoud is een thema dat haar aandacht wegdraagt.

Tijdens de persvoorstelling op 13 juni werd de top 8 bekend gemaakt. Op 4 juli werden de resterende plaatsen bekend gemaakt:

9. Karl Dijkmans (34) uit Moerbeke is spoorwegbediende
10. Stijn Dehenau (32) uit Smeerebbe-Vloerzegem is informaticus
11. Sybren Verhoeven (22) uit Geraardsbergen is student bedrijfsvertaler-tolk
12. Lidwina D'Haese (82) uit Geraardsbergen is zelfstandige ondernemer / bakkerin
13. Hilde Meerman (48) uit Nederboelare is zelfstandige thuisverpleegster
14. Sarah-Amilia Derijst (19) uit Nederboelare is studente rechten
15. Erik Baptist (58) uit Waarbeke is zelfstandige garagist
16. Stefaan De True (49) woont in Nederboelare en is bediende
17. Chris Van Der Haegen (40) woont in Moerbeke en is leerkracht secundair onderwijs
18. Casandra Schaut (19) woont in Viane en is studente rechten
19. Marie-Louise Leemans (57) uit Geraardsbergen is huisvrouw
20. Lucia De Backer (50) uit Zarlardinge is ondernemer transport & logistiek
21. Joeri Vos (39) uit Schendelbeke
22. Erwin De Mulder (61) is gepensioneerde en woont in Ophasselt
23. Amina El Fahli Y Rodriguez ( 42) uit Geraardsbergen is actief als commercieel medewerkster
24. Erlijn Van den Steen (24) uit Geraardsbergen is sociaal begeleidster

De partij gaat voor winst met als resultaat een invloed op het beleid in Geraardsbergen. Volgens N-VA worden het atypische verkiezingen met nationale invloeden op de lokale uitslagen.Filip Schotte (49) is lijstduwer en werkt als commercieel verantwoordelijke. Schotte waagt voor het eerst zijn kans in de lokale politiek. Hij is tevens voorzitter van het Davidsfonds in Steenhuize-Wijnhuize.