Daarmee was de partij de eerste die zijn lijst in Geraardsbergen bekend maakte. "Een zeer sterke lijst met zorgvuldig uitgekozen kandidaten", glunderde Rens. Waarbij hij ons verzekerde dat elke kandidaat een belangrijke plaats heeft.

Burgemeester en senator Guido De Padt won er geen doekjes om: Open VLD moet na 30 jaar het beleid blijven bepalen in Geraardsbergen.De Padt (57) hoopt op een nieuwe ambtstermijn als burgemeester en trekt de lijst. Na 30 jaar in het schepencollege wil de burgervader het roer niet meer uit handen geven.
Martine Duwyn (60), huidig schepen van ondermeer middenstand en landbouw, is lijstduwer. Al liet ze tijdens de persconferentie verstaan, dat ze daar niet meteen bereid toe was.Ann Panis en Sarah De Backer vullen de top 3 aan. Panis (42), schepen van ondermeer financiën en sinds kort van cultuur, kan trots uitpakken met de belastingverlaging die ze deze legislatuur kon doordrukken. "Een belangrijke stap om meer gezinnen naar Geraardsbergen te trekken. Vooral jonge tweeverdieners in Geraardsbergen blijft een uitdaging. Panis hoopt ook na de verkiezingen in oktober opnieuw schepen van financiën te mogen worden.
Sarah De Backer (36) kwam 6 jaar geleden voor de eerste maal op en neemt sinds begin dit jaar ondermeer milieu en toerisme voor haar rekening.Véronique Fontaine (32) werd 6 jaar geleden verkozen tot gemeenteraadslid en staat net voor voormalig Sp.a-schepen Erwin Franceus (57). Als huidig schepen van onderwijs en tewerkstelling hoopt Open VLD met een bekende naam heel wat stemmen te winnen. Vooral zijn dossierkennis en ernstige politieke aanpak, wordt door de partij gewaardeerd.

Gemeenteraadslid Freddy Galle (62) uit Idegem besliste aan het begin van deze legislatuur zijn schepenambt over te dragen aan Ann Panis. "Mijn toenmalige job was niet te combineren met schepen zijn", zegt Galle. Nu hij ambtenaar op rust is, wil hij bij voldoende stemmen in oktober wel zijn ambt als schepen opnemen.

Open VLD Geraardsbergen wil verder blijven inzetten op veiligheid en leefbaarheid met een integratiebeleid van rechten en plichten. Ook een proper en onderhouden openbaar domein zijn voor de blauwen krijtlijnen. De partij koos daarom voor een mix van vertrouwde gezichten, maar ook 15 nieuwkomers:Kristin Vangeyte (44) is vooral actief in verschillende verenigingen, waaronder het krakelingencomité en de cultuurraad.
Advocaat Rurik Van Landuyt (47) is voorzitter van Eendracht Deftinge en wil door zijn eerste stappen in de politiek te zetten, graag mensen helpen.Omdat Open VLD een sterk engagement voor de middenstand en ondernemers wil geven, werd voormalig Unizo-voorzitter Robin Schreyers aangetrokken. Hij moet samen met de partij inzetten op tewerkstelling voor jongeren.
Lieve Dauw (57) baat ruim 20 jaar een krantenwinkel uit in Moerbeke en is in diezelfde deelgemeente voorzitster van Eendracht Moerbeke.Ook nieuw is Peter De Doncker (48), voorzitter van Wilskracht Idegem.
Berucht van verschillende televisieprogramma's en eveneens voormalig lid van de jeugdraad is Björn Borie (31). Als actief lid in verschillende adviesraden, wil hij graag een plaats bemachtigen in de OCMW-raad.Marina Godaert (48) is al actief in de milieuraad en Carine Meganck (47) uit Moerbeke is in het professionele leven actief als eventplanner.Buschauffeur Jan Van Keymeulen (38) en gepensioneerde Marie Rose Matthijs (57) zijn eveneens nieuw.Verpleegkundige Aline Ghys (26) is de jongste op de lijst. Leerkracht economie Stephan De Prez (50) staat voor het eerst op de Open VLD lijst.

Advocate Nathalie Herpelinck (35) uit Idegem en Stefaan Delannoit (48) zijn geen onbekenden in Geraardsbergen. Stefaan, vader van zanger Dean, is de drijvende kracht achter de memoriam Cyriel Delannoit.Paul Deprez (58) is al 40 jaar actief in de politiek en mocht deze legislatuur Guido De Padt vervangen als OCMW-voorzitter toen die enkele maanden minister van binnenlandse zaken was.
Karel Kiekens (37) uit Ophasselt is voorzitter van het plaatselijk wijkcomité.Conny De Paepe (46) krijgt de loodzware taak om in Grimminge stemmenkanon en voormalig schepen Leonce Nachtergaele op te volgen. Of het haar lukt weten we op 14 oktober.
Reza Mohammadi (35) stond ook bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen op de Open VLD lijst en werkt voornamelijk achter de schermen van de partij.Persfotograaf Jimmy Godaert (39) is ondervoorzitter van Open VLD. Caroline De Padt (30) uit Viane is provincieraadslid en steunt de Open VLD lijst, al zal ze zich vooral richten op de provincieraadsverkiezingen.Bij de lijstduwers staan, buiten Martine Duwyn, ook gemeenteraadslid Marijke Merckaert (38) en OCMW-raadslid Tiny Van den Abbeele (55).Karel De Moyer (28) is OCMW-raadslid en staat op de 29ste plaats. Open VLD-voorzitter Laurent Rens (44) volgt op 30 en ziet zijn taak er voornamelijk in een hecht team te vormen naar de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober.