Ongeveer een jaar geleden werd het Sociaal Huis in Geraardsbergen officieel geopend. Alle inwoners kunnen er sindsdien terecht met hun vragen omtrent sociale dienstverlening.

Vanuit de vaststelling dat iedereen al eens zin heeft in een leuke uitstap of activiteit, maar dit niet voor iedereen financieel mogelijk is, groeide het idee om deze pas te ontwikkelen. Deze moet zoveel mogelijk activiteiten betaalbaar maken voor zoveel mogelijk inwoners van Geraardsbergen.De vrijetijdspas kan vanaf 1 juni aangevraagd worden in het Sociaal Huis. De voorwaarden zijn ruim. Niet alleen mensen met een leefloon komen in aanmerking, ook inwoners met een hoge schuldenlast of een bescheiden inkomen kunnen deze via het omniostatuut of verhoogde tegemoetkoming bekomen. Uit cijfers blijkt dat zo'n 20% van de Geraardsbergenaars er recht op heeft.

De vrijetijdspas geeft om te beginnen 75% korting op het stedelijk aanbod zoals toegangstickets van het cultuurcentrum De Abdij, deelname aan sportkampen, inschrijvingsgeld in de Kunstacademie, zwemmen in het openluchtzwembad, enz.. Na een inloopperiode zullen de activiteiten uitgebreid worden naar privé-initiatieven en verenigingen.

Voor meer info kan je terecht in het Sociaal Huis, Kattestraat 27 in Geraardsbergen.