De weg mondt uit op de Astridlaan en is bedoeld voor de bewoners die de drukke weg niet willen nemen. "Het wegje loopt volledig schuin en de betonnen platen die omhoog komen zijn een doorn in het oog van de wandelaars en de bewoners", vindt buurtbewoner Björn Borie. "Je kan er zelfs niets langs met een kinderwagen Door de slechte staat is er al een buurvrouw gevallen over de betonnen platen en lag met haar arm in het gips. Zelfs mijn vriendin, die toen 5 maanden zwanger was, is gestruikeld over de obstakels en moest zich vasthouden aan de buggy. Het tweede gedeelte brengt je langs een mooi landschap tot in Deftinge en wonderlijk wel in perfecte staat."

Schepen van openbare werken Patrick Flamez (Sp.a) erkent de problematiek en vraagt de bewoners geduld. "In Geraardsbergen zijn er tal van deze wegen. Koken kost geld, maar we kunnen niet alles terzelfder tijd renoveren. Nog even geduld dus", vraagt de schepen.

De heraanleg van de weg werd eind 2010 goedgekeurd door de gemeenteraad. Borie vindt het niet kunnen en start de komende weken enkele acties, waaronder een petitie en het plaatsen van enkele gevarendriehoeken op het pad.