"Uit cijfers van de lokale politie blijkt er geen sprake te zijn van een probleemgebied of van een spectaculaire stijging", zegt De Chou. Hij gaf de politie de opdracht de lopende dossiers ‘handtasdiefstal’ prioritair te behandelen. Een verhoogde aanwezigheid in uniform en burger van de politie in het Geraardsbergse stadscentrum moet er voor zorgen dat de burgers zich veilig voelen.

Vrijdag- en zondagavond werden twee vrouwen overvallen in de Karmelietenstraat in Geraardsbergen. De Geraardsbergse burgemeester heeft de politie gevraagd om het fenomeen van handtasdiefstallen verder te onderzoeken. Ook tijdens het volgende overleg van de zonale veiligheidsraad, in aanwezigheid met de procureur des Konings, zal hierover gerapporteerd worden.

Volgens gemeenteraadslid Stéphan Bourlau (Vlaams Belang) doen slachtoffers geen aangifte meer van feiten, omdat er geen gevolg zou aan gegeven worden. Dat klopt volgens De Chou niet: "Het is net door de alertheid van de burgers en van het kordate optreden van de lokale politie dat de daders in de meeste dossiers vlug werden opgepakt."