De provincie investeert ook dit jaar fors in de uitbouw van het domein De Gavers. Er komt een nieuw boothuis en het bungalowpark wordt uitgebreid. En voor de zomergasten wordt er een pendelboot ingeschakeld tussen De Gavers en het stadscentrum.

Ook vorig jaar was de provincie gul met geld voor De Gavers. Volgens gedeputeerde Peter Hertog (SP.A) werd er voor ruim 1,5 miljoen euro geïnvesteerd. Dat geld ging onder meer naar een grondige renovatie van de strand- en zwemzone. Die kreeg een waterspeeltuin die volgende week wordt ingespeeld. In de buurt van jeugdherberg 't Schipken werd een conciërgewoning gebouwd en er is begonnen met de uitbreiding van het bungalowpark. Op dit terrein, eigenlijk een overstromingsgebied, stonden al vijf huisjes. Daar zijn er nu vijf bijgebouwd. De woningen zijn bereikbaar via een houten vlonderpad om ook bij wateroverlast met droge voeten in de bungalow te geraken. Gaversdirecteur Johan Quintelier verzekert dat het bouwproject geen invloed heeft op de opvangcapaciteit van het terrein bij overstromingen. 'De bungalows rusten op palen en staan boven het maaiveld. Zij nemen dus geen grond in.' Binnenkort worden de nieuwe bungalows in gebruik genomen.

Er komt ook een nieuwe botenloods. Het oude is aan vervanging toe: het roest door en bij stormwind moet de constructie zelfs gestut worden. Het nieuwe boothuis zal minstens 520.000 euro kosten en zal dienen als bergplaats voor watermateriaal en bootjes. Er komt bovendien een podium dat aansluit op de evenementenweide. Het podium krijgt vooraan twee torens met bovenaan een verbindende brug. Van op afstand ontstaan zo een reusachtig frame met een doorkijk naar het achterliggende groene landschap dat fungeert als natuurlijk kunstwerk.