In Viane is sinds enkele weken bezig met de renovatie van het kasteel Blondel De Beauregard, beter bekend als het kasteel van Viane. Het beschermde kasteel, omgeven door een park en vijver, omvat een hoofdgebouw met poortgebouw, orangerie en paardenstal. Vooral de centrale zeszijdige toegangstoren verkeert in heel slechte staat.Vier jaar geleden werd het kasteeldak reeds gerestaureerd, maar daar bleef het bij. Via juridische weg dwingde de minister Van Mechelen de eigenaar om zijn restauratiebelofte na te komen.

Sinds 1990 is de 63-jarige Cees Engel, een Nederlandse miljonair en vastgoedmakelaar die in Nederland berucht is voor huisjesmelkerij, de eigenaar van het kasteel. In 2001 en 2002 werd er een vergunning verleend voor het ombouwen van het pand tot woongelegenheden voor bejaarden

Het kasteel Blondel De Beauregard werd in de achttiende eeuw gebouwd door de toenmalige heer van Viane. Na een huwelijk kwam het in handen van de familie Blondel de Beauregard. Tot eind jaren tachtig werden in het kasteel regelmatig feesten georganiseerd.