Dirk Van der Maelen heeft op vandaag, samen met een dertigtal vrienden, een fietsactie gevoerd om de laatste ontbrekende schakel in het denderfietspad onder de aandacht te brengen. Tussen Geraardsbergen en Lessen, volledig op Waals gebied, is het fietspad niet verhard over een afstand van 5 km. Tal van fietsers uit de regio hadden zich bij Van der Maelen hierover beklaagd. Dirk Van der Maelen heeft hierover de lokale sterke PS-man Rudy Demotte aangesproken.

Met een groep van fietsers is Van der Maelen Rudy Demotte gaan afhalen in Deux-Acren om samen over het ontbrekende fietspad terug naar Geraardsbergen te fietsen. Door de regen van de laatste dagen was het fietspad in een modderpad herschapen. Dirk Van der Maelen: “Voor zover het nog nodig was, heeft de moddertocht Rudy Demotte het ferme engagement ontlokt om bij zijn PS-collega en Waals Minister van Openbare Werken aan te dringen op de spoedige aanleg van een verhard fietspad.” Operatie dus geslaagd!"

Uit het gesprek met minister Demotte is ook gebleken dat, in tegenstelling tot wat beweerd wordt, de aanleg van een kunstmatige skipiste in Lessen nog niet definitief is afgevoerd. Het Waals gewest moet binnen afzienbare termijn een beslissing nemen over welke van de twee investeringsprojecten, dit van Lessen of dit van Antoing, het de voorkeur geeft. Ook voor het toerisme van Geraardsbergen is het project van de skipiste van belang. Via het -verder af te werken- jaagpad langs de Dender zouden de bezoekers van het domein rond de piste immers op een aangename manier onze stad bereiken en de toeristische trekpleisters bezoeken.

Dirk Van der Maelen vertrok op maandag 14 mei aan een tweeweekse fietstocht door Oost-Vlaanderen. Oudenaarde, Ronse en Gent passeerden al de revue. Volgende week passeert Dirk onder andere in Deinze, Eeklo en Zelzate. Als afsluiter van zijn tocht wil hij een dossier met zijn fietservaringen overhandigen aan Oost-Vlaams bestendig afgevaardigde Peter Hertog.

Op www.dirkvandermaelen.be kan je Dirks fietstocht op de voet volgen.