Geraardsbergen heeft sinds kort een eerste thuisstrijkster. Het initiatief komt van de Landelijke Dienstencoöperatief, een organisatie binnen de groep KVLV. Fabienne Laurent strijkt in haar eigen woning de was van anderen, welke wordt betaald met de fiscaal voordelige dienstencheques. Na 2 werkdagen kan de was mooi gestreken opgehaald worden.

"Voor de gebruiker is dit een kans om huishoudelijke taken uit te besteden, zodat er meer tijd vrijkomt voor andere activiteiten. Deze vorm van arbeid kan een antwoord bieden op de hinderpalen die sommige vrouwen ondervinden bij het invoegen op de arbeidsmarkt, namelijk een lage mobiliteit (geen vervoer) en een zware zorglast (voor kinderen of bejaarde ouders). De combinatie arbeid/gezin wordt op deze manier makkelijker gemaakt. De thuiswerkers krijgen materiaal, ondersteuning, opleiding en begeleiding van de werkgever", aldus Jeanine Vandormael van KVLV.

Fabienne is te bereikbaar via 0473/ 50.09.77.

Landelijk Dienstencoöperatief is een organisatie in de sociale economie binnen groep KVLV. Deze bieden werk aan huishoudhulpen die de klant betaalt met fiscaal-vriendelijke dienstencheques (minder dan 5 euro per uur na fiscale aftrek). Op dit moment stelt Landelijk Dienstencoöperatief reeds meer dan 700 personeelsleden te werk als huishoudhulp bij mensen thuis, als strijksters in strijkateliers én nu ook op een strijkpunt zoals in Geraardsbergen.