Op vrijdag 22 juli wordt de Tempelstraat een speelstraat. En dat zullen ze geweten hebben in Ophasselt! Tussen 14 en 20 uur wordt de straat afgesloten voor het verkeer. Het startschot wordt gegeven door een kinderfanfare, die de speelstraat feestelijk opent. De kinderen mogen zelf hun zelfgemaakt muziekinstrument meebrengen en meestappen in de stoet.

Nadien is er tot 17 uur begeleide animatie door de monitoren van de Mobiele Speelpleinwerking, die met hun fietskarretjes vol spelmateriaal een aanbod uitwerkten voor de kinderen van de Tempelstraat en omgeving.De Tempelstraat is één van de vier straten in Geraardsbergen waarvan de bewoners een aanvraag indienden om hun straat deze zomer om te vormen tot speelstraat. Dit op 22 en 29 juli en op 19 en 26 augustus. Concreet betekent dit dat de Tempelstraat op deze dagen afgesloten wordt voor het verkeer vanaf 14 uur tot 20 uur. Tijdens deze uren hebben de kinderen voorrang in de straat. Enkel de bewoners van de straat hebben toegang met de wagen, maar ze moeten wel stapvoets rijden.

Met dit initiatief wil het stadsbestuur kinderen en jongeren meer ruimte geven door de straat tijdelijk en tijdens bepaalde uren autoluw te maken zodat er meer plaats is voor spel en ontspanning. Niet elk kind heeft immers een speelplein in de buurt of plaats om veilig te spelen of te fietsen.