, zeker met de donkere wintermaanden in het vooruitzicht. Ze pleit voor een nieuw pad rond het weiland aan de oostkant van het kanohuis. Ook veilige wandelpaden richting Boelaremeersen, Idegem, Raspaillebos, Abdijpark en het stadscentrum zijn nodig volgens Farao.

"De niet-verlichte omgeving zou mensen afschrikken in de winter te zwemmen of te lopen. Bezoekers moeten daarom op vooraf aangekondigde momenten via ingang B naar de parking bij de nieuwe fietsparking kunnen", zegt Armand Matthijs van Farao. Eerder werd al om een plassenvrij parcours en minimale verlichting rond de Gaversplas gevraagd. De vzw denkt daarbij aan de milieuvriendelijke zonnepanelen.

Ze steunt ook de uitbreiding van andere sportmogelijkheden zoals veldrijden, voetballen en watersporten, evenals de creatie van veelzijdige biodiversiteit van struiken en planten en ruimte voor dieren, bijvoorbeeld paarden. Een ander initiatief is een nieuwe sporthal of evenementenzaal met onder meer dezelfde voorzieningen als een turnzaal.

Volgens Farao kan de as stadscentrum-De Gavers een sterke as worden voor veilig stappen, trappen, varen, natuurverkenning en openbaar vervoer.