fbpx

Charles de MONTESQUIEU

Categorie
info- of gespreksmoment
Datum
do 27 sept 2018 20:00 - 22:00
Locatie
Liberaal Gebouw eerste verdieping van Markt 47 in Geraardsbergen

Op donderdag 27 september om 20 uur komt Prof. Em. VUB Jozef VAN BELLINGEN over Charles de MONTESQUIEU, de 18e eeuwse Franse filosoof (1689-Parijs 1755) spreken. Een halve eeuw voor de Franse Revolutie schreef hij zijn boek “DE l’ESPRIT DES LOIS”, waarin hij de principes van een democratisch stelsel beschreef. De wettelijke, gerechtelijke en uitvoerende machten moesten aan de koning worden ontnomen. Die moesten volgens Montesquieu aan gescheiden instellingen worden toegekend, aan onafhankelijke instellingen, om misbruiken te vermijden. Deze instellingen zouden door het volk worden gekozen. Hij voorzag dus in zijn boek hoe West-Europa een eeuw later zou uitzien, hoe een wetgevend parlement, onafhankelijke rechters en een verantwoordelijke regering de samenleving zouden besturen.

Deze lezing in de conferentiezaal van het LIBERAAL GEBOUW te Geraardsbergen, Markt 47, zal ons het ontstaan en de oorsprong van de grondwettelijke beginselen herinneren, die ons land beheersen, die wij aan onze voorouders te danken hebben. gratis toegang

 
 

Alle datums

  • do 27 sept 2018 20:00 - 22:00

Powered by iCagenda

Meer streeknieuws

Geraardsbergen huldigt laureaten op sportgala

Geraardsbergen huldigt laureaten op sportgala

Heel wat genomineerden tijdens Geraardsbergs sportgala
Passage in Ninove opnieuw open

Passage in Ninove opnieuw open

De werken aan de Stationsstraat lopen op hun einde. 
Ninoofse bolletjesschieters opgepakt

Ninoofse bolletjesschieters opgepakt

Goed nieuws uit Ninove!
Rotary Geraardsbergen schenkt aan Go! Atheneum

Rotary Geraardsbergen schenkt aan Go! Atheneum

Richting Schilderen en Decoratie kreeg nieuw materiaal.

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Je kan ons beluisteren via 104.9 fm voor Geraardsbergen-Lierde, via 106.2 fm in Ninove en via 105.2 fm in Zottegem of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be