Zottegemse ‘Week van de Opvoeding’

Categorie
info- of gespreksmoment
Datum
di 22 mei 2018 20:00
Locatie
het Huis van het Kind (Koosterstraat 40A)

Van 16 tot 23 mei gaat de Week van de Opvoeding door. Overal in Vlaanderen worden dan activiteiten georganiseerd voor ouders en kinderen. De campagne moet opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar maken. Dit jaar kreeg de week het thema ‘Opvoeden is samenspel’ mee. “Ook bij ons in het Huis van het Kind valt er die week heel wat te beleven voor zowel jong als oud,” zegt Zottegems OCMW-voorzitter en Schepen van Sociale Zaken Kurt De Loor. Op woensdag 16 mei organiseren we ‘Kids in Huis’ en laten we kinderen aan het woord over wat ze het liefst doen in hun vrije tijd. Op dinsdag 22 mei komt Hendrik Gaublomme langs om het te hebben over stress bij kinderen, oorzaken en oplossingen.”

 

Woensdag 16 mei: Kids in Huis!

 

Kurt De Loor: “Woensdag laten we de kinderen zelf aan het woord. Spelenderwijs willen we te weten komen wat ze belangrijk vinden in hun vrije tijd. Wat vinden ze leuk? Wat doen ze liefst?  Met die info gaan we dan verder aan de slag. Terwijl we spelen met de kinderen, maken we samen met de ouders iets lekkers klaar.”

 

‘Kids in Huis!’ gaat door op woensdag 16 mei van 13u30 tot 16u in het Huis van het Kind (Koosterstraat 40A) en is vooral gericht op kinderen vanaf de 3de kleuterklas. 

 

Dinsdag 22 mei: Stress bij kinderen, wat doen we eraan?

 

Kurt De Loor: "1 op 3 kinderen, tussen 3 en 12 jaar, krijgt te maken met stress. Jonge kinderen hebben heel wat te doen en moeten heel wat prikkels verwerken. Dit geeft veel stress dus is het normaal dat ze soms boos, hangerig of huilerig zijn. Wanneer je de indruk hebt dat stress bij een kind te zwaar gaat wegen, is het belangrijk om te weten vanwaar dit komt. Stress begrijpen helpt om oplossingen te zoeken."

Op dinsdag 22 mei om 20u organiseert het Huis van het Kind in samenwerking met Gezinsbond Velzeke en de Stedelijke Gezinsraad Zottegem een infoavond over ‘Stress bij Kinderen’ met Hendrik Gaublomme. De infoavond gaat door op dinsdag 22 mei om 20u in het Huis van het Kind (Koosterstraat 40A).

 
 

Alle datums

  • wo 16 mei 2018 13:30 - 16:00
  • di 22 mei 2018 20:00

Powered by iCagenda

Meer nieuws

12 steden uit Vlaamse Ardennen bundelen verleden in Erfgoedbank

12 steden uit Vlaamse Ardennen bundelen verleden in Erfgoedbank

Wie van het verleden houdt, kan voortaan terecht in de erfgoeddatabank.
Marc Deteye nieuwe burgemeester van Galmaarden

Marc Deteye nieuwe burgemeester van Galmaarden

OCMW-voorzitter wordt burgemeester.
Dijken tegen wateroverlast in Galmaarden

Dijken tegen wateroverlast in Galmaarden

Nieuwe maatregelen moeten dorp beschermen tegen overstromingen.
Kunstenaars pimpen Geraardsbergse gevels

Kunstenaars pimpen Geraardsbergse gevels

Enkele opvallende kunstwerken kleuren gevels in de Geraardsbergse binnenstad. 
Nieuwe combi's voor lokale politie

Nieuwe combi's voor lokale politie

Lokale politie rolt verder haar mobile office netwerk uit.
Sp.a wil duidelijke regelgeving bij kappen van bomen

Sp.a wil duidelijke regelgeving bij kappen van bomen

Sp.a voor behoud groene karakter in Geraardsbergen.

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be