Gaverswandeling

Categorie
andere
Datum
za 26 mei 2018 07:30 - 18:00
Locatie
Prov. domein De Gavers, DE DOOS, Onkerzelestr. 280, Onkerzele
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij het merendeel van de wandelaars zal het Provinciaal domein De Gavers geen onbekende zijn? De rust die de bossen, weiden en velden rond de 20ha uitgestrekte vijver uitstralen, nodigen nu eenmaal uit tot recreatieve of sportieve activiteit of tot simpelweg passief genieten van de omgeving. Het is dan niet meer dan normaal dat we reeds jarenlang de mogelijkheden van het domein benutten om onze eer van gedegen natuurparcourbouwers alle eer aan te doen. Bovendien kregen we door de bouw van De Doos de beschikking van een startzaal met een enorm potentieel. De uitgebreide parkeermogelijkheden op het domein en de ruime zaal met terrasmogelijkheid, zijn samen met de verschillende parcoursen en onze gekende catering, troeven die we graag met onze schare trouwe medewerkers uitspelen om de Gaverswandeling tot ieders tevredenheid uit te bouwen. 

De verschillende afstanden geven je de mogelijkheid om alleen, met de kinderen, de familie of de vrienden te kiezen voor enkele uurtjes rustig genieten van de omgeving of enkele uurtjes heftig stoom afblazen na een drukke (werk)week. De keuze is aan jou, het aanbod is er.

Alle afstanden verkennen uitgebreid het recreatiedomein zelf en het nabijgelegen Schendelbeke (rustpost), wat op zich al een heerlijke wandelbelevenis is en waar de 6km volledig mee wordt voldaan. Heel zeker zorgt de overzet over de meanderende Dender, met het handbediende veer, niet alleen voor een curieus intermezzo maar ook voor een nostalgische terugblik op een ver autoarm en stressloos verleden. Op deze lus nodigen we alle wandelaars uit om gratis een fruitbiertje te proeven of de dorst te lessen met een frisdrank.

De wandelaars op de andere afstanden laten het daar niet bij en gaan langs veld- en landwegen, naargelang de afstand, op verkenning in de omliggende agrarische dorpen Schendelbeke, Onkerzele, Idegem en/of Zandbergen. 

Zoveel impressies zijn moeilijk te verwerken zonder ze rustig te laten bezinken. De ruime start- en aankomstplaats moet daar bij helpen. Je kan er rustig nagenieten bij een (h)eerlijke koude of warme drank, al dan niet vergezeld van een mattentaart, een broodje, een croque of een broodje worst of hamburger

Afstanden: 7 - 9 - 12 – 16 – 22 – 26 - 32 km.

Gratis fruitbier of frisdrank

 
 

Alle datums

  • za 26 mei 2018 07:30 - 18:00

Powered by iCagenda

Meer nieuws

12 steden uit Vlaamse Ardennen bundelen verleden in Erfgoedbank

12 steden uit Vlaamse Ardennen bundelen verleden in Erfgoedbank

Wie van het verleden houdt, kan voortaan terecht in de erfgoeddatabank.
Marc Deteye nieuwe burgemeester van Galmaarden

Marc Deteye nieuwe burgemeester van Galmaarden

OCMW-voorzitter wordt burgemeester.
Dijken tegen wateroverlast in Galmaarden

Dijken tegen wateroverlast in Galmaarden

Nieuwe maatregelen moeten dorp beschermen tegen overstromingen.
Kunstenaars pimpen Geraardsbergse gevels

Kunstenaars pimpen Geraardsbergse gevels

Enkele opvallende kunstwerken kleuren gevels in de Geraardsbergse binnenstad. 
Nieuwe combi's voor lokale politie

Nieuwe combi's voor lokale politie

Lokale politie rolt verder haar mobile office netwerk uit.
Sp.a wil duidelijke regelgeving bij kappen van bomen

Sp.a wil duidelijke regelgeving bij kappen van bomen

Sp.a voor behoud groene karakter in Geraardsbergen.

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be