Nu op MIG:
CAMELPHAT & ELDERBROOK - Cola

Wim Distelmans komt naar Zottegem

Categorie
info- of gespreksmoment
Datum
wo 2 mei 2018 19:30 - 22:00
Locatie
Bevegemse Vijvers,Bevegemse Vijvers 1,Zottegem
Telefoon
09 326 85 70
Email
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoogleraar en oncoloog Wim Distelmans is een bekende voorvechter van de erkenning van palliatieve zorg en het recht op euthanasie. Wim Distelmans gaat uit van het recht op zelfbeschikking van de patiënt: mensen moeten er in alle vrijheid voor kunnen kiezen hun levenseinde zo waardig mogelijk te beleven. België is een van de weinige landen waar de patiënt daarin zoveel inspraak heeft, en dat is in niet geringe mate de verdienste van Wim Distelmans, die in het euthanasiewetgeving een voortrekkersrol heeft gespeeld.

Tijdens zijn lezingen licht hij het onderwerp euthanasie zo praktisch mogelijk toe: wat er al dan niet mogelijk is binnen de huidige juridische context, het hoe en waarom van de wilsbeschikking en de wijze waarop euthanasie kan worden uitgevoerd. Over deze materie publiceerde hij ook het boek ‘Een waardig levenseinde’.

Netwerk Levenseinde, het huisvandeMens Zottegem en het lokaal dienstencentrum Egmont sloegen de handen in elkaar om dit thema opnieuw onder de aandacht te brengen. De grote interesse van het publiek maakt duidelijk dat de Zottegemnaar op zoek is naar informatie.

De eerste voordracht op 20 februari was al snel volzet, daarom komt Wim Distelmans op woensdag 2 mei om 19u30 opnieuw naar de Bevegemse Vijvers. Wie op de wachtlijst staat, krijgt voorrang, inschrijven is dus de boodschap want ook deze extra datum zal snel volzet zijn.

Na de lezing is er ruimte voor vragen. Wie nadien nog concrete vragen heeft over de LEIF-documenten, kan terecht tijdens één van de workshops van het huisvandeMens en Netwerk Levenseinde. Tijdens deze workshop worden in een groep van maximum 12 personen de LEIF-documenten overlopen en in groep besproken. Wie graag zijn individuele situatie voorlegt of de LEIF-documenten wil invullen, kan een afspraak maken bij het huisvandeMens Zottegem (Hoogstraat 42, 09 326 85 70) of is zonder afspraak welkom bij Netwerk Levenseinde in het lokaal dienstencentrum Egmont iedere eerste donderdag van de maand van 9u30 tot 11u30.

 
 

Alle datums

  • wo 2 mei 2018 19:30 - 22:00

Meer nieuws

Denderland Shoppingcenter wordt afgebroken

Denderland Shoppingcenter wordt afgebroken

Het Denderland Shoppingcentrum krijgt een tweede leven.
Geraardsbergen geen fietsstad voor eigen inwoners

Geraardsbergen geen fietsstad voor eigen inwoners

Weinig inwoners uit Geraardsbergen gebruiken de fiets.
Trajectcontrole op Expressweg vanaf april

Trajectcontrole op Expressweg vanaf april

Snelheidsduivels zijn gezien vanaf april!
Intensieve Zorgen opnieuw geopend

Intensieve Zorgen opnieuw geopend

Goed nieuws uit het ASZ in Geraardsbergen!
Kraantje Pappie op Dance-D-Vision

Kraantje Pappie op Dance-D-Vision

Dance-D-Vision in Zottegem heeft de eerste namen bekend gemaakt!
Zonet op MIG:

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be