Nu op MIG:
DAFT PUNK - One More Time

Carnaval Ninove

Categorie
andere
Datum
za 17 feb 2018 14:00 - di 20 feb 2018 23:30
Locatie
Centrum van Ninove

De carnavalsstoet van de Ninovieters wordt hier graag De Roze Zondagstrein genoemd. De stoet trekt er al sinds 1960 door de straten van de stad. Vandaag nemen een 50tal carnavalsgroepen deel aan het vrolijke gebeuren. De groepen zetten hun zotste, spitsvondigste tenue aan en zetten de stad gezellig op stelten. De groepen trachten zich elk jaar te inspireren volgens een opgelegd thema, jaarlijks wordt de mooiste carnavalswagen verkozen. De Roze Zondagstrein is het hoogtepunt van het carnavalsweekend in Ninove en gaat uit op zondag, op zaterdag al zijn eerst de kinderen aan de beurt. Op maandagavond is er het straatfeest met de traditionele Wortelworp. Op dinsdagmiddag wordt het carnaval afgesloten met de Wortelverbranding.

Ninovieten worden Wortelkrabbers genoemd en dat is niet voor niets. Vroeger, toen de steden nog tegen elkaar vochten, koesterden de Aalstenaars het plan om Ninove in te nemen. Totaal verrast wilde de poortwachter de Koepoort afsluiten, maar de grendel was zoek. Daarom nam hij vlug een wortel als noodoplossing... Komt daar een ezel langs, die de wortel opvreet en de stadspoort stond wagenwijd open voor de vijand. Zo kregen de Aalstenaars "vrije toegang" tot de stad ...

 
 

Alle datums

  • Van za 17 feb 2018 14:00 tot di 20 feb 2018 23:30

Meer nieuws

Gele wielblokken moeten terroristen afschrikken op Krakelingen

Gele wielblokken moeten terroristen afschrikken op Krakelingen

Het belooft een druk weekend te worden in onze streek.
Brugfiguren ondersteunen kwetsbare gezinnen

Brugfiguren ondersteunen kwetsbare gezinnen

Opnieuw extra maatregelen tegen kinderarmoede in Geraardsbergen.
Geraardsbergen viert traditiegetrouw feest

Geraardsbergen viert traditiegetrouw feest

Samen voor een mooi en veilig feestweekend in Geraardsbergen!
Intensieve zorgen tijdelijk gesloten door schimmel

Intensieve zorgen tijdelijk gesloten door schimmel

Voorlopig geen dienst Intensieve Zorgen meer in het ziekenhuis van Geraardsbergen.
Zonet op MIG:

 

www.autoonderdelen24.be

Twitter Update

Over ons

MIG is jouw muziekzender met het snelste nieuws uit de regio. Via fm 104.9 kan je ons beluisteren in de regio Geraardsbergen-Lierde-Galmaarden-Bever of online.

Medialab

MIG is een medialab waar talent vrijwillig aan de slag kan met allerhande media zoals radio, video, foto en tekst. Onder professionele begeleiding krijgen zij in groep de technische middelen en de platformen om hun verhaal op een kwalitatieve manier tot bij een breder publiek te brengen. Zin om mee te werken aan MIG? Contacteer ons.

Contacteer ons

054 41 61 75 of info@radiomig.be